Butter chicken

En skål med Butter chicken
Har du nogensinde smagt Butter chicken? Prøv opskriften og få en ny favorit ret!!!

Hvad er butter chicken?

Butter Chicken rangerer blandt Indiens mest ikoniske retter og nydes over hele verden – og dette er bestemt ikke uden grund. Denne herlige ret, Butter Chicken, er en fortryllende kombination af intens krydring, varmende krydderier og en uimodståelig smag, der stammer fra det traditionsrige indiske køkken. Den stegte kylling smelter sammen med en fortryllende og velsmagende karrysauce, der er skabt ved hjælp af en base af cremet smør og saftige tomater.

Ingredienser

Til kødet:

  • 400 g kylling
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. revet solo eller almindeligt hvidløg
  • 1 spsk. rød chilipulver eller paprika
  • 1 tsk. salt
  • Olie til stegning

Til saucen:

  • 500 g tomater
  • 100 g skalotteløg
  • 70 g cashewnødder
  • 1 tsk. bukkehornsblade (Qasuri methi)
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. korianderpulver
  • 1 tsk. spidskommenpulver
  • 1 tsk. chili- eller paprikapulver
  • 5 spsk. smør
  • 3 spsk. fløde
  • 1,5 spsk. riseddike
  • 4 spsk. sukker
  • Salt efter smag

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Tilsæt kyllingestykkerne, dæk til og lad det marinere i mindst 2 timer eller natten over.
  2. Steg kyllingestykkerne i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er møre og let gyldne.
  3. I en gryde smelter du smørret eller ghee og svitser løgene, indtil de er bløde og gyldne.
  4. Tilsæt ingefærpasta og hvidløgspasta, og svits i et minut, indtil duften frigives.
  5. Tilsæt krydderierne (garam masala, spidskommen, korianderpulver og kardemomme) og steg i et minut.
  6. Tilsæt blendede tomater eller tomatpuré og lad det simre i 5-7 minutter, indtil olien begynder at adskille sig fra saucen.
  7. Tilsæt fløden og salt efter smag. Lad saucen simre i yderligere 5 minutter.
  8. Tilsæt de stegte kyllingestykker i saucen og lad det simre i yderligere 10 minutter, så kyllingen kan optage smagen af saucen.
  9. Pynt med frisk koriander inden servering.
  10. Server butter chicken med kogte ris, indisk salat og varmt brød som naan.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *